Пар је пореклом из Нигерије, а деценијама живи у Лондону након имиграције. Имали су сина и ћерку који су веома личили на њих - по свему. А онда су пожелели још једну бебу и на порођају се десило право чудо, због ког су детету дали име које у преводу значи Божја лепота.

Бела пут, плаве очи и плава коса. Тако је на рођењу изгледала сад већ 15-годишња Нмачи. Бен и Ангела су били потпуно избезумљени од шока. Он можда и више, јер прво што му је прошло кроз главу била је прељуба. Сумњајући да је беба тако светле коже може бити његова, одмах је затражио ДНК тест, а када су стигли резултати - ново изненађење, које је донело и олакшање - он је отац бебе.

"Она је чудесна беба", говорила је тада 35-годишња мајка Ангела, али је радозналост и потреба за одговорима наставила да их тишти - како су родитељи црне пути могли да дочекају тако бебу тако светле коже, косе и очију?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HistoryVille (@historyville)

Три теорије за њену боју коже

Иако стручњаци за генетику из лондонске болнице нису веровали у чуда, ипак нису могли одмах да дају једоставан и научно заснован одговор. Зато су понудили три теорије: Прва је да је њен изглед је резултат мутације гена, друга да су у питању дуго успавани 'бели' гени, које су Ангели пренели родитељи, а које су њихови преци могли да носе генерацијама, а да се до сада нису испољили на неком потомку, док је трећа била албинизам, али су брзо установили да јој не недостаје сав пигмент. Додали су и да дете можда има неку врсту мутиране верзије генетског стања, тако да би њена кожа могла да потамни током времена, што је време показало да није случај.

Прича Бена и Ангеле Ихегборо можда неће бити изненађење за многе Африканце, јер је било сличних прича у којима су породице трагале за својим коренима и откриле да су пре неколико генерација неки од њихових предака или имали децу која су била мешовите расе као резултат брака са белом особом, поготову током ере робовласничких односа над афричким становништвом.

Ипак, прича бебе Нмачи остала је до данас јединствена у свету јер она није рођена у 'мешовитом браку' и установљено је да није албино дете.

Породица је постала позната широм света и често су се појављивали у медијима да подсете на своју невероватну причу.

БОНУС ВИДЕО: