Маријам Набатанзи из руралног дела Уганде тренутно држи рекорд као жена са највише деце коју је родила једна жена. Са својих 40 година родила је 44 деце у 15 порођаја, од којих је 38 преживело детињство и данас је живо. Ова Уганђанка удала се са 12 година и почела да се рађа са 13 година. Са мужем живела је у браку више од 20 година, а онда ју је он напустио. 

Тренутно се бори за егзистенцију у тешким материјалним условима као самохрана мајка. Ипак, и поред тешке свакодневице и свих искушења са којима се суочавала ова храбра жена и даље је оптимистична. У браку проживљавала је доста непријатности и насиља од свог бившег мужа па признаје да јој је тренутак његовог напуштања породице добро дошао. Сада живи мирно и повучено са децом у родном месту Касаво. Њен једини изазов је да прехрани децу, плати школарину, лекове када се неко од њих разболи и одржи опште породично благостање.
 

Маријам је почела да рађа са 13 година након што су је родитељи удали са 12 година У видео снимку који је на интеренту први поделио путописац Џо Хатаб, 40-годишња жена је открила је да је постала самохрана мајка након што их је њен муж напустио док је нестао са свим новцем који су имали.

 

Самохрана мајка је тренутно остављена да сама брине о 38 деце – јер њих шесторо нажалост није преживело. Један хумани Арапин обезбедио је кревете на спрат за децу, али мама Маријам највећим успехом истиче чињеницу да је успела да сву своју децу упише у школу. Уз осмех на лицу, ова снажна жена открила је да су јој лекари рекли да је веома плодна и да је то допринело њеном великом "бејби буму".

Занимљиво је да је само једном родила једно дете, сви остали су били близанци, тројке и четворке. "Мама Уганда" како је још зову, родила је  је родила 22 дечака и 16 девојчица који су још увек живи. Њених укупно 44 порођаја су били близанци 4 пута, тројке 5 пута и четворке 5 пута поред једног порођаја. Пријављено је да ниједна метода планирања породице није радила за њу. Експлорер Хатаб је посетио је домаћинство ове жене и поделио видео о њеној животној причи.

(mylatestgist.com)

                                                                                                                  

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".