Цеца Бојковић и Дара Џокић деценијама "одржавају" титулу изванредних глумица.

Томе сведоче многобројна признања и награде. Сем што су колегинице, њих две су и пријатељице.

Њих две су биле у ужем избору за улогу Емилије Попадић у серији "Бољи живот", а после кратког одлучивања изабрана је Дара:

- Одбила сам "Бољи живот", што се не зна. Требало је да играм једну од главних улога. Не знам како то да објасним. Радила сам тада много у позоришту. Уопште нисам била свесна коју ће гледаност имати та серија. Не кајем се ни због један свог поступка. Тако је требало да буде - рекла је Дара Џокић гостујући у једној ТВ емисији.

Фото: АТА имагес

 

 

Ова ситуација није посвађала колегинице, нити донела љубомору. Најзаслужнији за однос између њих је нико други него Цецин покојни супруг, редитељ Љубомир Драшкић Муци.

Њега су обе изразито цениле и волеле, Светлана као супруга са којим је била 14 година, Дара као професионалца и некога ко је увек имао решење за све.

Фото: В. Данилов

 

 

- Муци ме је узео за руку и повео на веће и све веће, па онда до највећег задатка. Некако га стварно доживљавам као неког позоришног тату и великог пријатеља. Осећа се његов недостатак. Кад је отишао, тек онда смо схватили и осетили колико недостаје.

 

 

- Не само као редитељ и пријатељ, већ и као неко ко би био контролно око. Он је био фантастичан као неко ко, кад радиш па дођеш пред премијеру, сви редитељи, а нарочито глумци, волели су да кажу: "Јао, Муци, дођи молим те, да погледаш".

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: