На ниским температурама које су нас ове недеље "изненадиле", многи возачи су дрхтали у аутомобилима док су кретали на посао. Срец́ом, постоји неколико савета који ц́е вам "угрејати" хладна јутра. Сложићете се, нико не воли да уђе у ледени ауто.

Неки чак пале аутомобил неколико минута пре него што уђу у њега, што му даје времена да се загреје. Међутим, постоји још ефикаснији начин да загрејете своје возило.

Поуздани професионалци за аутоматизацију (ТАП) су раније поделили савет за вожњу. У посту на блогу, стручњаци су рекли да увек треба да смањите температуру аутомобила на хладно и искључите вентилатор.

"Можда изгледа погрешно, али тако функционише систем грејања/хлађења аутомобила. Затим, након мало вожње, окрените га на топло и укључите вентилатор. Овако ц́е брже постати топлије, него ако уђете и одмах га укључите на максималну температуру", пишу стручњаци.

Када размислите о томе, овај трик заправо има много смисла. За возачи који имају контролу климе ово правило не важи, јер ц́е њихови аутомобили аутоматски регулисати температуру.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".