Наиме, он је у свом аутомобилу крио 17 страних држављана. Полиција је саопштила да је јуче око 21.30 у Великој Јамничкој патрола уочила аутомобил страних ознака за који је касније утврђено да му је истекла возачка дозвола, а сумњају да се у њему превозе мигрант.

Када је возач скренуо на пут у Братини, полицајци су наставили да возе за њим, али их је он уочио, па је након кривине скренуо на макадамски, а потом на шумски пут где је било мокрог блата, због чега је налетео на дрво.

Пошто је ударио у дрво, возач је изашао из возила и побегао кроз шуму, док су полицијски службеници у возилу затекли 17 странаца, па су одмах организовали долазак хитне помоц́и.

Пронашли га мртвог

У полицији кажу да су странци прегледани и да је њих 12 превезено у загребачке болнице. Тамо је утврђено да су три малолетника лакше повређена, као и седам одраслих особа, док је једна особа теже повређена и задржано на лечењу. За другу особу није позната квалификација повреда.

Полицијски службеници су претресом терена, недалеко од лица места, пронашли мушкарца за кога се претпоставља да је управљао возилом и који је, налетевши на дрво и напустио возило, преминуо недалеко од лица места, како је утврђено из хитне медицинске службе.

Утврђено је да се ради о 26-годишњем држављанину Србије, саопштила је полиција и додала да су страни држављани привођени у службене просторије где су изразили намеру да поднесу захтев за међународну заштиту.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО: