Иза "тренера свих тренера" остало је троје деце: Барбара рођена 1962., Кетрин рођена 1966. и Мирослав рођен 1971. године.

Кетрин Блажевић Михалић са супругом Ивицом и двоје деце живи у Швајцарској. Старија ћерка Барбара живи са мужем и сином на Флориди. Најмлађи Ћирин син Мирослав живи у Загребу са супругом и двоје деце.

- Родитељи су увек амбициозни кад су деца у питању. Немам право да се пожалим, али мислим да ми је син најбољи. Ту сам врло правичан, а то мислим можда и зато што је он највише са мном - открио је једном приликом Ћиро, који је са сином често шетао центром Загреба.

Фото: Принтскрин

 

И син је за њега имао само речи хвале. - Он није само мој отац, он је отац нације, он је отац играча, он има својих синова - испричао је Мирослав Блажевић млађи за Ин Магазин.

О ћеркама је Ћиро ипак говорио другачије.

- Већ годину и три месеца имам рак, а од тада моје кћери нису питале: 'Како си, тата?' Слободно то напиши - рекао је за Стори једном приликом. 

Унуци га звали "папи"

Ћиро се посебно радовао унучићима, има их шесторо и бранио им је да га називају "деда". Морали су га звати "папи". Бринуо се о њима, али истицао је да је био једнако строг као и према својој деци. Био је поборник дисциплине у сваком погледу и сматрао да "ако ниси строг, одоше деца на странпутицу".

Фото: Н. Параушић

 

- Кад су Барбари биле четири године, пожелела је лутку. У џепу сам тад имао пет франака. Лутка кошта баш толико, као и пица коју сам хтео да вечерам. И уместо вечере купио сам јој бебу - открио је својевремено.

У једном је интервјуу признао и да ретко виђа своје унуке, но и сам је рекао како "никада није био класичан деда". "Током своје каријере сам гледао како ћу им осигурати све да не пролазе калварију какву сам ја прошао. То је била моја прва окупација и хвала Богу, мислим да је то било најважније - испричао је.

Супруга Зденка била му је највећа подршка више од 60 година
Са супругом је у браку био 61 годину. Ћиро и Зденка ретко су се заједно појављивали у јавности, најчешће су били виђани на културним догађајима попут концерата, а волели су да посећују и позоришта. Подсетимо, легендарни тренер Мирослав Ћиро Блажевић преминуо је прошле године после дуге и тешке болести у 88. години, само дан пре свог рођендана.

БОНУС ВИДЕО: