Немачка се спрема за обилне снежне падавине и поледицу, а самим тим и за проблеме у саобраћају. Очекују се обилне снежне падавине и изузетно ледени услови, посебно у центру и југу земље, саопштила је немачка метеоролошка служба (ДВД). Ефекти ће се осетити и у железничком и ваздушном саобраћају.

Метеоролози су упозорили на изузетну опасност од поледице на југозападу и "црног леда" - танког слоја леда на путевима - у јужном делу земље. Обилне снежне падавине предвиђају се за запад и центар Немачке. Снег се данас очекује и у централним и источним деловима земље, према метеоролошким упозорењима објављеним јуче увече. Очекују се значајни ефекти на саобраћајну инфраструктуру.

Многи летови су већ отказани

Аеродром Франкфурт очекује бројна отказивања летова због предвиђених снежних падавина. Фрапорт, компанија која управља аеродромом, саопштила је да би ваздушни саобраћај могао бити оштро ограничен до четвртка. Аеродром Сарбрикен је чак јуче увече најавио да ће данас потпуно отказати своје летове.

Предвиђене снежне падавине и ледена киша у јужној и западној Немачкој такође су утицале на ваздушни саобрац́ај на берлинском аеродрому БЕР. До сада је за данас отказано 20 летова за и из Франкфурта и 10 летова за и из Минхена, рекла је портпаролка аеродрома.

Од путника који путују у Франкфурт или Минхен се тражи да редовно проверавају статус лета. У неким окрузима Баварске настава се такође отказује или одржава од куц́е због временских проблема. Невреме је однело и жртву – у уторак увече је страдао 86-годишњи човек након што га је ударио ауто док је по мраку чистио снег на тротоару на савезном путу 109, а жена која је возила задобила је лакше повреде.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: