Принцеза Даница Карађорђевић данас је на свом Инстаграм профилу поделила емотивну поруку којом је свом супругу принцу Филипу честитала рођендан. Он је данас напунио 42. године.

Принц Филип је други син престолонаследника Александра и принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Брагансе. Филип има брата близанца, принца Александра.

Фото: Фејсбук принтскрин/Принц Филип и Принцеза Даница Карађорђевић

 

Филип је потомак краља Петра ИИ и краљице Александре. Као малог крстила га је шпанска краљица Софија, грчки краљ Константин ИИ и принцеза Ана од Бурбон Две Сицилије.

Детињство је провео у Вирџинији, где је живео све од 1984. године. Он и његов брат су заједно похађали обданиште у Лондону. Када је напунио осам година пошао је у први разред основне школе у Лондону, а потом матурирао у Краљевој школи у Кентерберију у Енглеској.

Принц Филип је веома свестрана личност. Иако се по пореклу сматра српским принцем он помало говори српски, али енгелски, шпански и француски су му јача страна.  

 

Још као дете Филип је показао љубав према спорту, а у каснијим годинама се опробао у скејтбордингу и роњењу, које му и те како иде од руке. Осим тога врло је талентван за сликарство и музику.

Са породицом Филип 2001. године долази у Београд, где отпочињу живот на Белом двору.  2017. године Филип је верио дугогодишну девојку Даницу Маринковић, а на луди камен стају само неколико месеци касније.

Свечаност је уприличена у Саборној цркви у Београду. 25. фебруара 2018. у Београду принц Филип и Даница добијају своје прво дете, сина Стефана Карађорђевића, а у октобру 2023. и друго дете, ћерку, којој су дали име Марија. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".