Дуваће слаб до умерен ветар, на истоку Србије повремено јак, западни и северозападни, после подне и увече у слабљењу и скретању на југоисточни. Најнижа температура ће се кретати од минус три до два степена, а највиша од четири до осам степени.

У Београду ће до јутра бити облачно уз престанак снега, а током дана без падавина уз делимично разведравање. Дуваће слаб и умерен ветар, западни и северозападни, после подне и увече у скретању на југоисточни. Најнижа температура ће се кретати од минус два до нула степени, а највиша око шест степени.

Захлађење са снегом у петак

У среду и четвртак ветровито и осетно топлије уз наоблачење. Максимална температура у већини места у среду од 9 до 12 °С, а у четвртак од 13 до 20 °С, осим у Тимочкој Крајини где ће се задржати хладно (до 5 °С). Киша се повремено очекује од среде увече.

Дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар са ударима олујне јачине на југу Баната, у доњем Подунавлју и у планинским пределима.

У петак нагло захлађење уз прелазак кише у снег и стварање мањег снежног покривача. Почеће да дува јак северни и северозападни ветар.

За викенд хладно уз делимично разведравање, само се још у суботу у брдско-планинским пределима очекује краткотрајан снег. Северозападни ветар у суботу крајем дана у слаблјењу, а у неделју у поновном скретању на јужни.

Почетком наредне седмице умерено наоблачење и пораст температуре уз кошаву.

Фото: РХМЗ принтсрин

 

Упаљен метеоаларм

У целој Србији данас је на снази жути метеоаларм због снега и леда. Жуто упозорење значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику.

Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: