Жена је путем интернета пронашла наводног ‘мага’, који се бави љубавним ритуалима, те је путем мобилних апликација комуницирала с њим од априла до октобра 2023. године. Мушкарцу је за услуге саветовања путем институција уплаћивала новац, све док није престао да јој се јавља.

Крајем децембра 2023. године, 68-годишњакиња је путем интернета пронашла и жену која се ''бави'' љубавним ритуалима, којој је, такође, за услуге саветовања уплаћивала новац, све док није престала да јој се јавља.

Након тог случаја, оштећена је схватила да је преварена за укупно више хиљада евра и одлучила је да догађај пријави полицији.

Како би се избегли овакви догађаји, истарска полиција упозорава грађане да буду опрезни приликом претраге интернетских страница и комуникације с особама које се представљају под лажним именима.

Преваранти трагају за жртвама путем интернета и користе разне начине обмане, представљајући се као особе које имају способности излечења, прорицања будућности, проналаска љубави или скидања урока, упозоравају из полиције.

БОНУС ВИДЕО: