Међутим, мало је познато да је певачица рођена са развојном дисплазијом. Певачицу су лекари морали да оперишу чак два пута.


Након опоравака, Драгана је ходала уз штаке, а лекари су нагласили ове ствари никако не сме да ради до краја живота.

Мирковићева је својевремно испричала да је кук оперисила као дете, а да је пре неколико година поново морала на операцију. У таквим случајевим лекари кажу да је особа који су имале овакве операције строго забрањено да: седење на ниској столици, седење у положају са прекрштеним ногама, ношење терета, стајање на оперисаној нози, и нагло пребацивање тежине на њу, лежање на леђима. 

Певачица се с овим проблемом сусрела још у детињству, а лекари су проблем покушали тада да реше. Међутим, Драгана је осетила последњих година да јој се стање погоршава па је била принуђена да се подвргне операцији кука. Било јој је веома напорно да наступа, чак јој је и кретање било отежано.

- Проблем с ишчашеним куком јавио се годину дана по рођењу, тада сам имала једну операцију, али сам сада морала да одем на другу и да решим проблем, тачније, да оперишем кук - испричала је пре неког времена певачица. 

Фото: Д. Мишић

 

Такође, она се подсетила и операције док је била дета, иако су њени родитељи бринули да ли ће ходати као и да ли ће све бити у реду са њеном ногом. Међутим, певачица се опоравила, и својевремно открила и да је њен кум, умирио њене родитеље његовом прогнозом да ће све бити у реду као и да ће она бити живахно дете.


- До друге године била сам по болницама, дуго у гипсу, на терапијама, одвојена од мајке јер јој нису дозвољавали да буде са мном. За мене је то била страшна траума, дуго сам се плашила болнице, имала сам ноћне море. Кошмарни снови потрајали су до тинејџерских дан, будила сам се у страху вриштећи. Када сам једном проходала како треба нису могли да ме зауставе, да ме натерају да седнем да једем. Била сам изразито немирно дете. Касније се испоставило да је наш кум био добар пророк - испричала је певачица својевремено.

Драгана Мирковић се опоравља у Бечу, где свакодневно вежба са физиотерапеутом, а највећу подршку пружају јој супруг и деца. Упркос томе што су се многи забринули за њену здравствену ситуацију, певачица поручује да ће успети да се избори са свим проблемима који су је задесили.

(Стар)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".