Једна он изненађених грађана поделила је на свом Твитер налогу “твитера” документ опомене пред тужбу којом је ЈКП “Наисус” упозорава да у року од осам дана измири дуг према овом јавно комуналном предузећу од 10,06 динара за водовод и канализацију или ће у супротном бити “принуђени да потраживање наплате покретањем извршног поступка који ће нужно прузроковати знатно увећане трошкове” на терет корисника.

 

 

- Ово ме сачекало у поштанском сандучету. Да причам људи би рекли да лажем, овако, изволите погледати - навела је она.

Вест је код једних изазвала чуђење, а код других подсмех, па док су се једни питали како се Водоводу исплати да за тако мали износ штампа обавештења и шаље их поштом у ковертама, други су предлагали да им “за инат” уплати 10,07 динара а онда да их тужи јер није добила кусур.

У ЈКП “Наисус” које је крајем октобра обавестило кориснике да почиње са наплатом старих потраживања, кратко су образложили овај свој потез.

"Сви се теше да је у питању мали износ али..."

- Сви који мисле да се ради о малом износу нека оду у било коју продавницу и нека покушају да без плаћања изнесу 180 литара воде, или 120 флаша од литар и по, што је количина воде која одговара нашим ценама. Нећемо дозволити да било ко оштећује предузеће и град. Желимо И да раздвојимо оне који плаћају од онх који не плаћају, каже директор ЈКП “Наисус” Горан Милосављевић.

На сајту "Наисуса" 29. октобра објављено је да се наставља акција отплате дуговања корисника за утрошену воду и каналисање отпадних вода и да ће наплата старих потраживања према ЈКП “Наиссус“ Ниш бити предочена корисницима у виду опомене пред утужење, која ће садржати и износ дуговања за услуге предузећа које је потребно измирити без обзира на висину дуговања.

- У прилог овоме опомињемо кориснике да, у предвиђеном року од 8 дана, измире своја дуговања како не бисмо били принуђени да наплату потражујемо у извршном поступку, који ће нужно проузроковати умногоме увећане трошкове. Плаћање заосталих дуговања је од основног значаја за функционисање система водоснабдевања Града Ниша. Корисници услуга могу извршити плаћање старих дуговања на благајни ЈКП „Наисус“ Ниш, у улици Књегиње Љубице 1/И у Нишу, радним данима од 7 до 15 часова као и на благајни ЈКП „Обједињена наплата“ Ниш у улици Наде Томић бр. 7 у Нишу, радним данима од 7 до 19 часова и суботом 7 до 14 часова. Водовод саопштава да се више информација о новим условима отплате старог дуговања као и заказивања доласка ради потписивања уговора, корисници могу добити позивањем телефона 018/502-758; 018/502-749; 018/502-769; 018/502-748.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".