Поповић је сада, гостујући у емисији “Шта сам теби и ко сам себи” испричао како су се он и Брена упознали и започели сарадњу.

- Звао сам одмах сва удружења певача, јер смо свирали у хотелу Интерконтинентал у Загребу, у Поречу, у Сарајеву, по најексклузивнијим хотелима. Нико није имао ништа за нас.

- Седели смо у Брчком после фајронта, Спасин муж Малиша већ је био одлучио да је одведе и то је то, остали смо без певачице.

Фото: Репринт Саборр

 

 

- Питали смо оне Брчаке да ли има нека певачица у Брчком, кажу ми 'Ма, нема Сале...'. Кад један наш другар Цака каже 'Има једна, али она пева само игранке и то суботом, аматерски је састав'.

- Питао сам шта пева, а рекли су ми да пева рок репертоар и да се зове Брена, а ми смо се у*ишали од смеха, јер никад нисмо чули за то име. Али нисмо имали времена, јер су свуда били Спасини постери".

- Сутра у 12 седимо у хотелу, Спаса пева последњи пут, кад долази Брена у кожним панталонама, кожном прслуку, бела кошуља, уфрћкана коса, пегава... Када смо је видели спустили смо главе. Брена тада није причала као сада, већ 'Ђе сте момци...', оно право босански, брчански.

Фото: Никола Обућина/В. Данилов

 

 

- Попричали смо мало са њом, рекла је да је уписала Економски факултет у Београду, да суботом мало пева игранке. Кад је отишла, рекао сам да нема шансе, учинило ми се да је тада имала 100 килограма, мада каже да је тада имала 85 кила. Она каже '85', а ја јој кажем 'Чини ми се да имаш 185'.

Бренин отац није дозволио да она уђе у Сашин бенд, али је певачица решила да изгради своју каријеру по сваку цену и побегла је од куће

- Цака је дошао и довезао Брену, побегла је од куће. Кроз прозор гледамо како је Брена дошла са сивим кофером, завезаним канапом.

Фото: Никола Обућина/В. Данилов

 

 

- Не мораш ни да је зовеш после ове емисије, све ти причам. Гледамо тај велики кофер, долази Брена, кажем Мићи из хотела да нам је стигла певачица, он срећан 'Браво мајсторе', па је погледао и ухватио ме за крагну и рекао ми 'Казао сам ти да доведеш певачицу, не трафо-станицу!'.

- Питао ме да ли сам нормалан, а уверавао сам га да ће све бити ОК.

- Добила је Брена собу, наш шесторица сом дошли код ње, донела је ципеле и гардеробу, одвезала канап, а кад сам видео, казао сам јој 'Брено, ово неће ваљати'"

БОНУС ВИДЕО: