Одбор за организацију обележавања 40. годишњице Зимских олимпијских игара, одржаних 1984. године у Сарајеву, на пресс конференцији одржаној 8. јануара представио је програм годишњице ЗОИ, који ће бити одржан у фебруару.

Највећу пажњу међу грађанима изазвала је чињеница да ће на обележавању годишњице певати хрватски певач Тони Цетински.

Међу првима се овим поводом огласио композитор и пијаниста Владо Поданy.

Фото:АТА имагес

 

 

- Одвратно! 40 година од Олимпијаде, а ви довлачите некога ко није из Сарајева, Босне и Херцеговине… Тони је супер, врхунски извођач, али што волите да се увлачите свима ван граница наше земље… срам да вас буде… "Угасили" сте нам уметнике, културу, срећу и увозите је да би оправдали ваше улоге у томе… Зато напуштам Сарајево и БиХ… С "вама" не желим да делим ни ваздух - написао је Поданy, али се огласила и инфлуенсерка Хана Хаџиавдагић Табаковић.

- Баш ме занима да ли би ико из Србије или Хрватске за овакво дешавање позвао певача који није из њихове земље… ево одговорићу вам - никада! Поред толико младих перспективних певача из БиХ и живих легенди, ти зовеш некога са стране за обележавање 40 година ЗОИ-а? Шта је с главом? Но цоммент - написала је Хана.

Фото: АТА имагес

 

 

Убрзо су се огласили и грађани на друштвеним мрежама.

"Срамота", "Тони Цетински има везе с Олимпијадом ко Шериф Коњевић са Сињском алком", "Стварно, где је мозак?", "А Босна која има толико певача, звезда... Тужна је ова одлука", "Понижавајуће за Босну и Херцеговину, за Сарајево које је изнедрило таква имена", само су неки од коментара незадовољних људи.

Иначе, Тони Цетински се овим поводом огласио, а његове речи прочитајте на ОВОМ линку.

(Б92)

БОНУС ВИДЕО: