Сада су на сајту 24сата.хр објављене фотографије једног од дечака које су претукли хулигани. Узнемирујуће фотографије можете погледати овде.

Како пише 24 сата, ово није први пут да се у том граду, на улици, усред дана или током ноћи, догађају овакви насилнички испади, а према ономе што говоре Вуковарци, углавном иста група полицији одавно познатих младића нарушава ионако крхак мир и суживот у Вуковару.

- Неког претуку, градоначелник то реда ради јавно осуди, нападаче ухапсе, изрекну им никакве казне и тако то заврши. Ми родитељи морамо страховати хоће ли наша деца бити претучена ни крива ни дужна, што се управо у суботу и догодило. Е па доста би било тога. Сад смо се организовали и у суботу ћемо сви доћи на велики протест и тражити да томе дође крај - најавили су родитељи петорице дечака које су претукли много старији Боjси.

Само су једног од њих ухапсили иако се неслужбено сазнаје да полиција познаје и остале. Један је чак и био ухапшен у Грчкој због тучне коју су тамо изазвали. За њима је расписана потерница.

Фото: Танјуг/АП

 

А тог једног, како наводе у полицији, пријавиће за казнено дело учествовања у тучњави, што је у односу на тешке телесне повреде и фрактуру лица и главе које су претрпели дечаци, посве бенигна казнена одговорност.

- Туку они децу и испред школа, и у школи, и на улици. Докле ће се то толерисати?! Сад је град на ногама, сви смо одлучни да их све казне онако како треба иначе ћемо томе сви приступити друкчије, а то неће бити лепо ни пожељно - кажу забринути родитељи и истичу како више не желе страховати сваки пут кад пусте децу у град у шетњу.

О свему се огласио и градоначелник Пенава, који је, као и иначе, само изрекао осуду насиља и истакао како Вуковар има нулту стопу толеранције према таквом насиљу, пише 24сата.хр.

БОНУС ВИДЕО:

ОВАКО СУ "ПАЛИ" НАРКО ДИЛЕРИ ИЗ НОВОГ САДА: Заплењено 130 кг марихуане