У зору на Божић, 1943.године, преставио се Господу један од највећих умова човечанства, Србин, потомак свештеника и војника Војне Крајине, Никола Тесла. Завештао је да га "испрате" уз песму "Тамо далеко, далеко од мора, тамо је село моје, тамо је Србија.." 

Фото: репринт ТВ Новости

 

Вечан помен великом Тесли, сетимо се његових речи:

"Дар менталне енергије долази од Бога, врхунског бића и ако ми концентришемо наше мисли о тој истини постајемо складни са овом великом моћи. Моја мајка ме научила да треба сву истину тражити у Библији."

" Молитва ОЧЕ НАШ је највећи генератор енергије у мени...
Дар менталне енергије долази од Бога. Бог је просветлио мој разум...
Нисам ја аутор ових идеја. "

“Смрт не постоји, а самим тим сазнањем, нестаје и страх од исте. И запамтите: ни један човек који је постојао није умро. Претворили су се у светлост и као такви постоје и даље. Тајна је у томе да се те светлосне честице врате у првобитно стање. Враћање у неку од претходних енергија. Христ и још неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова светлости. У Души понекад равна врхунском небеском светлу. Нисам трагао за тим ради себе, већ ради добра свих. Верујем да ће моје откриће учинити људима живот лакшим и сношљивијим и усмерити их на духовност и моралност.”

"Болест долази због мисленог пада. Човек треба бити сам свој лекар. Ако није тих изнутра, онда му узалуд сви лекови и најбољи лекари. Подсвест модерног човека је узбуркана као немирни океан с великим олујним ветровима. Подсвест препуна утисака чини да душа буде немирна. Емоције тада кључају попут ерупције вулкана. Без рада на емоцијама духовност је само кула од карата.

А шта је човек без мира у души?"

"Поносан сам што сам потекао из земљорадничког витешког народа, који је y непрестаној љутој борби за своје идеале и европску културу задужио Европу и свуда заслужио част и поштовање читавог света, нарочито велике Америке. Ако будем имао среће да остварим барем неке од својих идеја, то ће бити доброчинство за цело човечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа мисао биће ми та да је то дело једног Србина. "

Мир Божији Христос се

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".