Породица Драгојевић показала је како прославља Бадње вече и Божић. Наиме, пошто је Дејан не тако давно објавио да је прешао у Ислам, све је занимало да ли и он прославља са својим братом и мајком.

Дејанова и Давидова мајка, Биљана Драгојевић, поделила је снимке из Ветерника, где можемо видети како пуштају ватромет испред породичне куће, а у једном тренутку се чује и Дејанов глас и сними га с леђа.

ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/биљана.драгојевиц.бдмајсторскооко

 

Такође, забележила је још једну сцену коју немамо тако често прилику да видимо у данашње време.

Маскиране особе у току Бадње вечери дошле су на врата породице Драгојевић, певале песму и звонили звонима, што је Биљану насмејало, а поједине њене пратиоце заинтригирало.

ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/биљана.драгојевиц.бдмајсторскооко

 

"Бадње вече а маске ђавола, као да славе Ноћ вештица а не Божић", "Ово не иде у прилог ни муслиманима ни православцима", писали су људи, док су други објаснили да је реч о старом обичају који се највише задржао у Војводини, реч је о коринђању.

Коринђање је један од традиционалних обичаја везаних за Божић. На Бадње вече, обично након вечере, деца иду по комшилуку, од врата до врата, код пријатеља, комшија, родбине и певају божићне песме, а на вратима их дочекује домаћица и дарује им слаткише, воће, ситан новац...

 

 

Овај обичај је и данас остао у селима, али у градовима се углавном изгубио. По Војводини се задржао више него јужно од Саве и Дунава, где за овај обичај мало ко и зна.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".