Величанствена прослава Бадње вечери у Француској међу нашим људима.

фото: Принтскрин/Јутјуб/ SVI SRBI U PARIZU

 

 

Највеселије је било у Паризу испред Цркве Свети Сава и предграђу Париза, месту Бонди (Бондy), где се налази црква Света Петка. Као и сваке године, наши људи се окупљају за Бадње вече у великом броју да обележе рођење Христово.

Рекло би се се да је ове године, било највише људи до сада. Верници су боравили на службама али и испијали грејану ракију и веселили се уз трубаче испред наших парохија. Ово је дан који већ годинама уназад окупља наше људе у великом броју далеко од Србије.

 

 

Река људи прошла је кроз прелепу цркву Свети Сава која се налази у 18. арондисману Париза. За улазак у цркву да се запали свећа се у појединим тренуцима чекало и више од сат времена. А испред цркве, француска полиција је затворила улицу која је била поприште игре, песме и прославе Бадње вечери.

На ексклузивним снимцима се могу видети наши људи који далеко од Србије покушавају да сачувају идентитет и веру кроз овакве празнике и окупљања. На снимцима се могу видети људи које, по хладној вечери, греје љубав према српству, православљу и светосављу.

 

 

Такође је весело било и испред цркве Света Петка у предграђу Париза, месту Бондy. Грејана ракија, српске заставе, и никада више верника обележили су ово Бадње вече. Трубачи су допринели да се људи провеселе а чак је било и Француза пролазника, који су застајали, пробали грејану ракију и веселили се са нашим људима.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".