Манастир Крка налази се у Далмацији, између Книна и Шибеника. Смештен је у канјону реке Крке и његова црква Светог Арханђела Михаила, подигнута је према предању у време краља Милутина, на месту где је апостол Павле држао проповед. У новије време се претпоставља да је манастир саградила Јелена Шубић, сестра цара Душана (помиње се 1350. године), а дограђиван је 1402. године.

Подсетимо, певач је једном приликом открио да је песма сећање на његов родни Губин, испод Дине.

- Тај мој чувени звонар Богдан, као да га сад видим. Срео сам га после толико година у Новом Саду, у Карловцима живи. Ишао сам на концерт и кажем "Стани, ено Богдана!" - испричао је Книнџа за медије и рекао како се у њему тада пробудила носталгија и кроз главу му је протрчала цела његова песма.

 

 

Баја је истакао да је оног тренутка, када је први пут кад је чуо своје стихове у Кнез Михаиловој улици, схватио да је “та песма победила и остаће док је и задњег Србина”.

- То су те живе слике које остају у сећању и онда кад будемо зрели људи, схватимо неке ствари: Мирисе детињства ништа не може да замени, то је заправо сетна и тужна песма - закључио је Книнџа.

Подсетимо се стихова овог великог хита:

"Сећам се као да гледам Бака ме у цркву води Крај мене људи се љубе и вичу Христос се роди. Божић је, Божић је пуцају прангије И чесницу бака спрема а мене тамо нема Стари отац бадњак носи Ко сада видим ту слику Бели се иње у коси звонару на звонику Божић је, Божић је пуцају прангије И чесницу бака спрема а мене тамо нема Дрхте ми малени прсти Бака ме у цркву води Хајде се сине прекрсти и реци Христос се роди Божић је, Божић је пуцају прангије И чесницу бака спрема а мене тамо нема."

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".