Овако нам данас, за Бадње јутро, прича Зорица Стојановић из Готовуше код Штрпца, мајка двадесетједногодишњег Милоша, који је са десетак година млађим рођаком Стефаном (12) рањен прошле године на Бадњи дан док су се враћали из сече бадњака.

И док појашњава да је данашњи дан подсећа на тај немио догађај када је Албанац Азем Куртај, припадник тзв. косовских безбедносних снага пуцао на српског дечака и младића који су путем носећи бадњак пожелели да се сликају и при том им нанео повреде ватреним оружјем, Зорица каже да никада више не може да буде исто нити се Срби из Штрпца осећају исто као пре тог напада на децу.

- Не знам ни ја како ћу издржати данашњи дан, али хвала Богу деца су добро и то је најбитније - каже Зорица за "Новости", док је градоначелник Штрпца Далибор Јевтић опоменуо да се и за овај Божић Срби у Штрпцу и на Косову и Метохији као народ осећају незаштићено у правном смислу, јер некажњавање Албанца који је пуцао на Стефана и Милоша указује и довољно описује ситуацију у којој као народ живи.

Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић честитао је празник и поручио да Срби са КиМ желе да живе у миру и да буду свој на своме, да желе да живе у миру са свима. Он је подсетио да је прва српска беба рођена на КиМ из Штрпца.

Српски херој Стефан рекао нам је да упркос свему, желе да проведу празник како доликује и по свбим обичајима. Храбри младић честитао је свима празник.

Сечи бадњака у Штрпцу учествовали су играчи ватерполо клуба "Ташмајдан" из Београда на челу са Николим Рађеном.

БОНУС ВИДЕО: