Сајт 38. Сусрета позоришта у Брчком објавио је данас писмо Дијане Грбић, в.д. директора Народног позоришта Републике Српске у којем се објашњавају разлози за изузеће из процеса жирирања, преносе медији.

- Поштовани, обраћамо вам се поводом овогодишњих сусрета позоришта / казалишта БиХ. У контексту актуелних дешавања, Народно позориште Републике Српске се овим путем изјашњава о учешћу у такмичарском програму фестивала. Желимо да наша представа „Дервиш и смрт”, редитеља Дејана Пројковског, буде изузета из процеса жирирања. Ипак, из дубоког уверења да Народно позориште Републике Српске мора одговорно поступати према својој публици, одлучили смо да у четвртак, 25. новембра, како је првобитно планирано, поменуту представу изведемо.

Будући да се ради о једном од најважнијих позоришних дешавања у региону, сигурни смо да ће организација сљедећег фестивала проћи у најбољем реду, да ће сусрети у Брчком поново постати сигуран простор за све умјетнике који позориште стварају, простор унутар којег се о својим уметницима и својој публици брине и односи са уважавањем, те да ћемо се поново сусрести, у пријатнијој атмосфери. Дијана Грбић, в. д. директора - наводи се у писму.

Фото: Инстаграм принтскрин/ Зоран Јовановић

 

Вечерас се извођењем представе „Дервиш и смрт“ позоришни фестивал у Брчком завршава. Подсетимо, претходно су бројни учесници негативно реаговали на учешће Бранислава Лечића у жирију одустајањем од такмичарског дела, а поједини су се и повукли са фестивала.

Подсећања ради, Бранислав Лечић је месецима једна од главних тема у медијима, због скандала са глумицом Данијелом Штајнфелд. Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је случај у којем је глумица Данијела Штајнфелд оптужила Лечића да ју је наводно силовао 7. маја 2012, а Апелационо тужилаштво је одбило приговор њених адвоката.

Фото: АТА имагес, Јутјуб принтскрин/Insajder Video

 

У свом исказу она је тврдила да ју је Бранислав Лечић одвезао колима ван Београда и да ју је сексуално злостављао.

Међутим, Тужилаштво је одбацило кривичну пријаву Данијеле Штајнфелд, јер нису постојали основи сумње да је учињено наведено кривично дело, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".