Званичници аеродрома рекли су да је 30-годишњи мушкарац дошао до авиона кроз излаз за хитне случајеве, затим потрчао ка јужном крају западне писте аеродрома где је била у току операција одлеђивања, а затим је ушао у мотор авиона, који тада није радио.

Међутим, спасилачка екипа га је касније пронашла "без свести" и није могла да га оживи.

Реч је о Кајлеру Ефингеру, становнику Парк Ситија из Јуте. Имао је карту за лет за Денвер.

Делта ер лајнс саопштио је да се авион Ербас А220 спремао да полети за Сан Франциско, али да се вратио на почетну позицију где се искрцало свих 95 путника. Лет је на крају отказан због инцидента.

Полиција је потврдила да је један од службеника аеродрома око 22 сата позвао полицију због путника на терминалу, али детаљи још нису познати. Мушкарац је кроз излаз за хитне случајеве дошао до авиона.

Током претреса, пилот је пријавио да је видео човека, а касније су полицајци пронашли његове ствари на једној од писта, укључујући одећу и обућу.

Десет минута након почетка потраге, диспечер је обавестио полицију да је у једној од области за одлеђивање авиона виђен мушкарац, након чега се увукао испод авиона и приступио мотору. Полиција је тада затражила од контроле летења да каже пилоту да угаси моторе. Када су полицајци стигли до авиона, пронашли су Ефингера у несвести и "делимично у мотору" који се још увек окреће. Извукли су га, а онда су покушали да га реанимирају, а позвана је и екипа Хитне помоћи. Међутим, није било спаса.

Полиција наставља истрагу, као и Федерална управа за ваздухопловство, Национални одбор за безбедност саобраћаја и Управа за безбедност саобраћаја.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".