Тела Кејт Вокс (54) и њеног сина Арчија (22) пронашли су горски спасиоци након што их је лавина затрпала ван стаза код Шамонија у четвртак поподне.

Вокс и њен старији син скијали су са још три члана породице и инструктором скијања, наводе француски тужиоци, који су покренули истрагу о убиству из нехата.

Настрадала жена је била један од директора породичне фирме за некретнине вредне више од милијарду евра са седиштем у Манчестеру и велики филантроп. Арчи је некадашњи играч рагбија који је прошле године стекао звање инструктора скијања првог нивоа у Канади, пише Дејли мејл.

Фото: друштвене мреже

 

Верује се да су Кејт и Арчи боравили у планинској кући њеног брата Криса Оглзбија који је иначе извршни директор компаније.

- Породица овде долази годинама на скијање и редовно их виђамо. Дошли су у локал дан пре лавине и онда сам преко неких инструктора чуо шта се догодило. Видео сам Криса у суботу и изгледао је јако узнемирено. Све је тако тужно и трагично. Арчи је био само дечак - наводи власник локалног бара.

Сада су се појавили и додатни детаљи о околностима трагедије кад је ниво упозорења за лавину био два од пет.

Фото: друштвене мреже

 

Група је скијала у четрвтак ван стазе са локалним инструктором и породичним пријатељем. Званичници су рекли да су остала три члана породице и водич успели да се склоне с пута, али су Вокс и Арчи затрпани. Медији наводе да су Оглзби и његова кћерка и Арчијев млађи брат успели да се склоне на време.

Тела су пронађена тек након петочасовне операције спашавања у којој је учестовало 20 спасилаца са два хеликоптера и две екипе паса.

БОНУС ВИДЕО: