Путнички авион Јапан ерлајнса изгорео је на писти на аеродрому Ханеда у Токију након судара са летелицом Обалске страже, јавља државни медиј НХК. Петоро путника из авиона Обалске страже је погинуло. У међувремену је објављено како је свих 379 путника и чланова посаде путничког авиона типа "ербас А350" евакуисано.

"Сви путници који су били на лету су евакуисани. Око 367 путника било је у авиону, с још 12 чланова посаде - што значи да је укупно 379 људи евакуисано", саопштила је авиокомпанија.

Међутим петоро путника из летелице Обалске страже је настрадало, потврдила је полиција. Шест људи је било у авиону обалске страже Јапана за који се сматра да се сударио са авионом Јапан Ерлајнса који је запаљен на аеродрому Ханеда. На снимцима телевизије се виде пламенови како избијају из прозора авиона док се креће по писти.

Снимци НХК-а показују како се ватрогасци боре с ватром. Такође је саопштено да је путнички авион, ЈАЛ 516, полетео са Хокаида.

Све писте на Ханеди - најпрометнијем јапанском аеродрому - тренутно су затворене.

Роџер Витфилд, бивши комерцијални пилот, рекао је за Скај њуз да је успешна евакуација свих путника авиона Јапан ерлајнса на лету 516 била чудесна.

"Мислим да пре свега, морате рећи да смо управо били сведоци чуда. Начин на који су извукли све те путнике из тог авиона је готово невероватан... "Да је посада извукла све путнике, то је чудо" - рекао је он.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".