Сада је одговорила на питање једне од девојака које је прате, а везано за однос Руса према Србима.

- Да ли знаш зашто Руси који дођу овде често буду препотентни и избегавају контакт са Србима већ се друже искључиво са осталим Русима? - гласило је питање на које је Лена одмах.

- Не могу да говорим у име свих, али могу да кажем шта мислим. Много Руса који су овде, су програмери. Мој муж, пријатељи, али и жене, супруге, баш много програмера има. Много њих ради за иностране компаније, на даљину. Многи раде за исту компанију. Тако је лакше, ти си у другој држави, не знаш језик, не знаш културу, не знаш ништа и лакше је да причаш са неким ко говори твој језик. Имамо различите клубове, за друштвене игре, окупљања, за различите ствари. Не желе сви Руси да живе овде и даље, неки желе да иду у другу државу, неки да се врате у Русију, када све буде добро и то је нормално.

@heejlen Ответ пользователю @wnjwmwnwkw ♬ оригинальный звук - Лена

- Знам доста Руса који желе да живе овде и даље. Знам једну девојку која студира, човека који ради као конобар. Ја живим овде годину дана, када сам дошла, то је било страшно, велика трема сваки пут када треба да причам српски. Када треба да идем у продавницу, шта је кеса, шта је ово, оно, кошмар. Само сам причала са Русима. Сада желим да научим српски, да знам више речи. Понекад, идем да статирам и то је добар пут да нађем пријатеље. Још је тешко, још имам трему, нервозна сам - објаснила је она.

Након овог видеа, уследили су коментари подршке, а многи су јој поручили да јој српски добро иде и да нема потребе да има трему.

"Није тешко разумети, људи увек више воле да говоре метерњим језиком", "Слободно причајте српски, иако не причате добро, супер напредујете", "Само уживајте у Србији и учите српски, нико нормалан вам не замера због говора, слични су језици само мало труда треба", неки су од коментара.

Огласио се и један корисник мреже који се дружи са Русима.

- Познајем пар Руса са којима разговарам на српско-руско-енглеском. Као што и ми у иностранству тако радимо - навео је он.

БОНУС ВИДЕО: