Наша тијела понекад одају ствари које не желимо. Црвенимо се кад нам је неугодно, обично повисимо глас кад лажемо и играмо се косом кад кокетирамо. За већину нас стискање руку у песницу искључиво је резервисано за оне ретке тренутке када смо пуни беса и фрустрације. Но, извештаји кажу да овај једноставан потез може да пружи фасцинантан увид у нашу личност, пише Мирор.

Све се своди на положај нашег палца када стиснете шаку – обавија ли се унутар наших прстију или лежи са спољне стране. Према писању портала JagranJosh, 'природне вође' стављају палац унутар шаке. Људи који то раде често су врло самопоуздани, они су 'светионик стабилности чак и када сумња остаје унутра' и поседују 'ласерски' оштар фокус.

- Ваша интелектуална моћ је неоспорна, а ваш високи коефицијент интелигенције видљив је у вашем оштром уму и проницљивим запажањима - додаје се. Остали квалитети укључују 'жеђ за знањем и истраживањем' и вешто слушање. Осим тога, људи са палцем окренутим према унутра изазовима приступају смирено и мудро. Они увек разматрају 'све стране' пре доношења информисане одлуке.

Фото: Jagran Josh принтскрин

 

Међутим, људи који стављају палац на спољну страну прстију откривају читав низ особина и квалитета. Према JagranJosh-у ти људи су 'мајстори самоизражавања'.

- Не бојите се да пригрлите своју индивидуалност. Одишете самопоуздањем, не ароганцијом, већ истинском вером у своју вредност. Искрени сте и директни у комуникацији, говорите оно што мислите и мислите оно што говорите'.

Држање палца изван шаке такође је повезано са високим самопоуздањем. Када је реч о друштвеним окупљањима, за ове људе се каже да имају 'живахну енергију и харизму' која увек долази до изражаја. Међутим, они такође воле да уживају ​​у властитом друштву и имају своје границе.

БОНУС ВИДЕО: