Мушкарац, за кога се верује да је у двадесетим годинама, пронађен је током техничких провера након што је лет Ер Алжира из Орана у Алжиру слетео на париски аеродром Орли у раним сатима, рекли су тужиоци за АФП. Код себе није имао документа и у тешком стању је превезен у болницу. Аеродром је раније саопштио да је мушкарац "био жив, али у животној опасности због тешке хипотермије", пише Гардијан.

Комерцијални авиони крстаре на висинама од девет до дванаест километара где температуре обично падају на око -50 степени Целзијуса, а недостатак кисеоника чини преживљавање мало вероватним за било кога ко путује у одељку стајног трапа који није ни загрејан ни под притиском. Према америчкој Федералној управи за авијацију (ФАА), 132 особе, познате у индустрији као слепи путници у простору код точкова, покушало је да путује у ођељцима стајног трапа комерцијалних авиона између 1947. и 2021. године.

У априлу ове године, у стајном трапу авиона на амстердамском аеродрому Шипхол откривено је тело мушкарца који је долетео из Торонта, али је претходно долетео из Нигерије. Четири месеца раније, два путника пронађена су мртва по доласку у складиште стајног трапа на лету између Сантјага де Чилеа и Боготе. У јулу 2019, смрзнуто тело мушкарца пало је у башту у предграђу Лондона, за који се верује да се налазио у стајном трапу авиона Кенија ервејза који се приближава аеродрому Хитроу. Стопа смртности људи који покушавају путовати овим путем износи 77 посто, према ФАА.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".