Омашке и лапсуси на телевизији се дуго памте, а постали су вечити извор забаве на друштвеним мрежама. Лапсуси водитеља честа су појава, посебно у програму уживо. Овакве провале су једноставно део телевизијске историје. 

Гледајући у карту света, водитељски двојац временске прогнозе на Јавном сервису није могао да се усагласи око назива државе коју су показивали на карти. Гледајући у правцу Ирана, водитељка је питала да ли је то Шпанија, а колега ју је исправио мислећи да је реч о Пакистану.

Фото: Твитер принтскрин

 

 

Она је на крају поентирала закључком: „Па да, шта ће Шпанија тако далеко од Европе“.

Снимак је прегледало на десетине хиљада људи, а испод њега су се ређали коментари.

Један од њих настао је пермутацијом, па је вест на крају личила на црни хумор. Наиме, водитељка је побркала појмове „спалити” и „спасити”, па је вест звучала овако: „Ватрогасци су јутрос на Врачару спалили седмогодишњу девојчицу.”

Овакви гафови водитеља нису ретка појава, поготово кад програм иде уживо. Подсетимо се зато најупечатљивијих лапсуса и смешних ситуација, а кренућемо од још једне водитељке временске прогнозе на РТС која је заплесала уместо да саопшти нацији какво је време очекује у наредним данима. Погледајте реакцију њене колегинице која је водила дневник на крају ког су гледаоци очекивали и временску прогнозу:

И гледаоци квиза „Слагалица“ на РТС навикли су на честе лапсусе водитељки, а један од оних који се памте је испад Кристине Раденковић у тридесетој емисији јубиларног стотог циклуса овог квиза, који је чак називан и гафом деценије, а у коме је, уместо да каже „Код Дон Кихота“, водитељка изговорила „кондом“. Ту сцену можете видети у линку испод на 8:29 минуту:

Водитељка Јутарњег програма на РТС Верица Брадић је такође остала упамћена по једној несмотреној изјави. Наиме, она је након што је у јутарњем програму завршен прилог у ком је приказан кафански хит Томе Здравковића „Да л’ је могуће“, помешала о ком Томи је реч, па са посебном сетом рекла:

Фото: Твитер принтскрин

 

 

„Е, како је било весело горе у режији кад је певао Тома Николић“, рекла је водитељка и наставила програм, несвесна шта је несвесно изјавила.

Нису само водитељи РТС запамћени по оваквим гафовима, дешава се то и на осталим телевизијама.

Кад смо код класика бламова у програму, ту је и легендарна изјава водитељке локалне телевизије, која није знала да је у етру, те је узвикнула „Драганче, искључуј музику“!

Свакако је један од највећих телевизијских бисера направила бивша девојка Жељка Јоксимовића, Адриана Чортан, када је превела на енглески назив града, па уместо Нови Сад рекла Неw Ноw.

Чак ни садашња супруга популарног певача Јована Јоксимовић, која важи за велику водитељксу звезду, није прошла без сличних ситуација. Она се такође често збуни пред камерама, па понекад, када јој се „заплете језик“ колега Срђан Предојевић уме да јој прискочи у помоћ. Пре неколико година, у време када је покојни Мики Јевремовић, 2012. године имао концерт у Дому синдиката, најавила је да ће певач са својим бендом у тој дворани наступити 2020. Међутим, Јованин можда и највећи гаф био је када је, попут колега из временске прогнозе на РТС, показала да ни она баш добро не познаје географију, јер је изјавила да Лозница има 730.000 становника.

 

Рекордером у лапсусима уживо у програму сматра се водитељ Живорад Николић, познатији као Жика, а он сам је као свој највећи гаф у дугогодишњој каријери у једној изјави за медије навео ситуацију када је Божићну „Жикину Шареницу“ започео ускршњим поздравом „Христос Воскресе“. Легендарни ТВ водитељ је од те 2012. када је овај лапсус направио постао човек на ког неминовно помислимо сваког Божића или Васкрса.

Осим лапсуса, када програм иде уживо може да се деси и нешто много горе, као на пример да водитељи падну у несвест. Тако су, након што су постали вирални, неки од таквих снимака, ипак запамћени као комични, с обзиром на то да водитељи који су падали у несвест пред камерама ипак нису остајали повређени. Од једног таквог пада прошле су скоро две деценије, а водитељка Сања Николић, која је касније постала посланица, изјавила је једном приликом да је једина срећа што је од тада прошло доста времена, па људи заборављају и стасавају нове генерације, које нису чуле за тај њен „блам“.

Ситуацију пада пред камерама преживео је и Грандов уредник и водитељ Синиша Медић и то не током своје емисије, већ приликом једног гостовања у коме му је понестало ваздуха, па је прво устао, а затим се онесвестио.

Једна од смешнијих ситуација десила се са фином и смерном водитељком Нином Сеничар, која је дошла у ситуацију да малтене опсује публику, али је успела да и у томе остане пристојна. Гледаоци су је заволели у квизу „Ја волим Србију“, а баш ту је једном изгубила контролу и викнула:

„Јој, публико доста више, мајку му!“

Међутим, Нини ово нико није узео за зло, напротив. Испала је још симпатичнија. Успела је да насмеје све у студију, а верујемо и оне поред малих екрана. Јер, то је програм уживо, дешава се да понекад неко и опсује!

 

 

Водитељка Јована Јеремић, док је још била у столици Хепи телевизије, направила је гаф када је током најављивања гостију уместо титуле црквеног великодостојника протојереја ставрофора навела расу пса и тако је испало протојереј стафорд.

 

 

Последњи у низу је направила водитељка Гордана Стијачић извештавајући о смрти репера Кулија. Како је говорила да је Кулио највећу славу постигао нумером "Гангста'с Парадисе" из 1995. године, за коју је добио и Греми, направила је несрећан изговор назива песме, те је тако вест о Кулиовој смрти постала вирална на домаћим друштвеним мрежама.

БОНУС ВИДЕО: