Јеленина најлепша балада је дефинитивно песма "Тих убица", а она је овај пут испричала како је настала и увукла се у срца бројних пратиоца. 

- За многе ствари које је написала Марина Туцаковић, ја сам била идејни творац теме. Ми смо седеле и онда она мене испитује о мом животу, шта је ново, шта није... На пример, кад је написала "Тихог убицу", ја сам јој причала о мом турбулентном односу са Душком. Душко је у ствари добио своју песму - "Тихи убица", јер сам причала о њему - открила је певачица у подкасту "Wхy со сериоус" на WТФ радију.

Песма је настала 2008. године, а стихови емотивне песме, звуче овако: 

- Будим се сама, очи никог не траже. И шта је тај одсјај у мом погледу? На столу поред мушки сат, кô да ми каже, да изгледа да неко још поред мене живи ту. И две-три капи крви после бријања, отужан мирис што по собама се шири. Откад то духови ми долазе по дану? Ма где је тај мушкарац што поред мене овде живи? И зовем, зовем 92 и нека траже, нека нађу га. Нек' каже где је љубав нестала, нек' пусте сирене, нек' узбуна крене. А кад га стигну, нек' му кажу: "Стој!" Нек' бар на силу призна да је мој, мој човек без гласа, без душе, без лица, мој најтежи порок, мој тихи убица .Такви као он никад "збогом" не кажу, за своје грешке, он увек друге криви. Са њим је сваки нови растанак без суза, ма где је тај мушкарац што, што са мном живи, а не живи?

БОНУС ВИДЕО: