Последње почивалиште значајних личности, попут Оскара Вајлда, Џима Морисона и Шопена, место је које сваке године посети око три милиона људи. Међутим, међу познатим споменицима истиче се гроб који је стекао култни статус, упркос чињеници да је његов власник живео прилично обичним животом.

Реч је о Виктору Ноару, новинару који је до смрти 1870. радио за француски лист Ла Марсељеза, а када је умро имао је само 22 године.

Упркос прилично обичној каријери, Ноара је на крају убио принц Пјер Бонапарта, рођак Наполеона III, који је у то време владао. Наиме, принц је био увређен ставовима Ла Марсељезе о његовој породици и изазвао уредника на двобој.

Ноар је послат да договори време и место сукоба, али је тада избила туча и Бонапарта је убио Ноара. Његова смрт изазвала је да се Бонапарта суочи са гневом јавности, посебно пошто је на крају ослобођен оптужби за убиство.

То је чак довело до низа насилних демонстрација, а Виктор Ноар је постао револуционарни симбол, док је више од 100 хиљада људи присуствовало је његовој сахрани.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Али то није главни разлог зашто овај обичан човек и данас на свом гробу прима бројне букете и венце цвећа.

Гробница Виктора Ноара, која се често назива „најс*кси гробница на гробљу“, састоји се од скулптуре човека у природној величини аутора Жила Далуа.

Фигура лежи равно на леђима, са отвореним капутом и шеширом на боку, поред ноге.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Из непознатих разлога, Далу је направио веома приметну избочину испод појаса на скулптури, што је покренуло стварање бизарног мита који је на крају учинио да гроб Виктора Ноара постане симбол плодности и с*ксуалне среће.

Наиме, верује се да ће жени донети повећану плодност и благословен с*ксуални живот ако пољуби усне статуе Виктора Ноара, протрља избочину на његовим панталонама и убаци цвет у његов шешир. Али неке жене, додуше, иду и даље од пуког љубљења и трљања, преноси британски Мирор.

 

 

Како су ствари постале још врелије? Па, ако желите да нађеш љубавника, легенда каже да треба да пољубиш Ноара у уста.

 

 

 

Ако желите да затрудните, треба му протрљати десну ципелу, а ако желите да имате близанце, протрљајте леву. Бебе након тога наводно стижу врло брзо, а неудате девојке успевају да нађу мужеве за годину дана.

С обзиром на то колико је лице скулптуре и избочина на панталонама већ ‘излизана’, она је изгледа живи доказ да су неке жене овај мит схватиле веома озбиљно… Усне, препоне и ципеле Виктора Ноара блистају, док остатак његовог тела има уобичајену зеленкасту нијансу патине.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenny Woo Oi (@jennywoooi)

 

 

 

Иако је око скулптуре 2004. године постављена ограда и знак упозорења на којем је писало: „Свака штета настала због графита или непристојног трљања биће процесуирана“, жене су је брзо скинуле.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Јутарњи лист)