До одлуке је дошло свега три дана након што је 40-годишња Дунцова поднела пријаву изборној комисији да буде регистрована као кандидаткиња, пренео је Ројтерс.

Она је планирала да се кандује са програмом који укључује окончање рата у Украјини и ослобађање политичких затвореника.

 

 

На видео снимку који је објавио један руски телевизијски канал види се састанак Централне изборне комисије, на којем су сви чланови гласали да се Дунцовој не дозволи кандидатура.

Истовремено, како је изјавила председница Централне изборне комисије Ела Памфилова, број особа који су поднели пријаву за кандидатуру на изборима за председника Русије већ је достигао 29, пренела је "Парламентарнаја газета".

Фото: Танјуг/АП

 

Држављани Русије могу да учествују на председничким изборима као самостални кандидати или као кандидати политичких странака, а да би се пријавили за учешће и изборном процесу морају да поднесу одговарајућу документацију Централној изборној комисији.

Самостални кандидати морају да поднесу документацију и да обезбеде подршку групе грађана, што је учинио и актуелни председник Руске Федерације Владимир Путин.

Оне је предао документацију као самостални кандидат 18. децембра, а већ 19. децембра Централна изборна комисија је регистровала групу за подршку његовој кандидатури.

БОНУС ВИДЕО:

https://video.novosti.rs/planeta/video/9384-krzneni-clan-ruske-armije-pas-zuzik-pomaze-protivvazdusnoj-jedinici-ruske-vojske#brid_cp_my-player