Она је на свом сторију док је снимала пут до психотерапеута желела да  скрене пажњу на то колико је ментална хигијена важна.

Фото: Инстаграм принтскрин/ сарајооффициал

 

- Данас сам, на путу до своје Ирене, схватила да ће овог месеца бити тачно годину дана колико идем на психотерапију. Заувек ћу бити захвална својим пријатељима који су ми помогли да превазиђем своје псхичке баријере, страхове и да се препустим тако важном (прекопотребном) кораку. Све чешће се прича о менталном здрављу, али се такође често представља на погрешан начин. Некако застрашујуће, апстрактно. Иако сам се често бавила и читала о овој теми, и ја сама сам пред први одлазак (свесно и несвесно) доживела то као знак слабости - навела је она и додала:

- А из ове тачке гледишта схватам да је то заправо показатељ унутрашње снаге, жеље и воље да се тргнете, да не животарите, да се суочите са разним изазовима и препрекама и надоградите себе у сваком смислу. Знам колико је мени значила подршка и додатни ветар у леђа, самим тим сам желела да окачим овај стори као подсетник да је увек прави тренутак да предузмете такав корак. Ако сте одлагали и остављали по страни, ево, баш се данас распитајте и закажите први термин. Покушајте. Уверићете се брзо да је то нешто набоље што сте урадили за вас - истакла је Сара Јо.

Подсетимо, Сара Јо је у недавном интервју за Нова.рс открила да иде на психотерапију те испричала како је њено окружење реаговало на њену одлуку.

- Имала сам среће да је у мом окружењу то била нормална ствар. У мојој породици није постојала никаква табу тема, нити у мом друштву. Неки моји пријатељи су ишли пре мене и то су истицали као најбољу одлуку у животу. Океј је да те одлазак код психотерапеута на неки начин плаши. Мислим да сваки човек зна да ће то донети велике промене и дотаћи делове тебе које ти не желиш свесно или несвесно. Понекад је то потребно из ових или оних разлога. Мој перфекционизам се одржавао на тај начин да сам ја то одлагала, увек сам размишљала – да ли ћу налетети на некога ко ми одговара, да ли сам спремна, постављала сам себи питања и потпитања као и за већину важних избора у животу. Али, у неком тренутку сам пресекла. И дан данас траје пут рада на себи, али је битно да је нешто учињено и какав год да је темпо рада, важо је да постоји другачији приступ проблемима и битно је да се нешто предузме по том питању. Увек ћу гласно и јасно причати о томе јер мислим да би свако требао да има времена и могућности за одлазак на психотерапију. Ментална хигијена је једна од најважнијих.