Од пар састојака направите одличан слаткиш од ког ће цела кућа мирисати.

Фото: Схуттерстоцк

 

Састојци:

1 паковање лиснатог теста
1-2 веће јабуке
1/2 шољице шећера
1 кашика цимета
1 јаје

Фото: Схуттерстоцк

 

Припрема:

1. Лиснато тесто исеците на траке дебљине око једног центиметра. Јабуке ољуштите, исеците на колутове дебљине око пола центиметра и извадите средину с коштицама (то можете да урадите металним чепом).

2. У посуди помешајте цимет и шећер и сваки колут јабуке уваљајте у њу. Траке лиснатог теста пажљиво обмотајте око јабуке. Премажите умућеним јајетом и поспите остатком цимета и шећера.

3. Пеците на 180 степени око 20 минута.

Стил

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".