Глумица је оставарила низ улога у каријери које су је прославиле, а неке због неких од њих је доживела бројне непријатности. 

Тако је због улоге  Елеоноре Маљковић зване Спечена, у серији "Бољи живот"  серија добила много интересантнију причу. Она је била сарадница Божидара Јатаганца. 

- Играла сам једну арогантну, јаку жену, надмену, безобразну и директнију него што би требало. Била сам зачуђена колико сам је верно одиграла. Мора да те ароганције има помало у мени, иако се надам да је нема. Дешавало ми се да у улогама препознам неку своју приватну реакцију, па се уплашим. Без обзира на то што је та улога била негативна, донела ми је огромно искуство за даљи рад.

Фото: В. Данилов

 

Љиљана Стјепановић је тако због те улоге доживела бројне непријатности на улици: 

- Свашта су ми добацивали пролазници, нарочито мушкарци, жене су ме волеле. Викали би: "Скоте, имам ја једног таквог скота код куће". Било ми је веома непријатно - рекла је Љиљана.

Тако су јој због боје гласа приписали улогу злоће. Још једна улога у којој глуми управо тако једну доминанту жену јесте Озренка Солдатовић у серији "Срећни људи". 

- У то време су ми увек давали опаснице да играм, па моје унуке кажу: "Јој, бре, бако". Скоро су ми поново дали улогу неке зле мајке, па им кажем: "Људи, да ли стварно тако делујем?", а они кажу да је то због мог гласа - испричала је кроз смех Љиљана.

Фото:З.Јовановић Мачак/Принтскрин Јутуб/Angel Comrade

 

Ипак, љубав гледаоца је добила захваљујући улози Радојке у серији "Село гори, а баба се чешља". 

- Свака улога је за мене посебна, јер не прихватам да радим оно што не иде уз мене. Једна ми је најтеже пала. Та представа се и даље изводи. Играм мајку скота, која је нешто најтеже за мене. Зато ми је Радојка посебно драга. Ја сам првенствено мајка и бака. Имам два сина и четири унуке. Кроз улогу Радојке своју љубав делим са свима. Тако људи могу да виде да ја нисам Спечена из "Бољег живота", Озренка Солдатовића или та баба, због које је један хтео да скочи на сцену да ме удави. То показује колико је тешка улога у питању, јер сам у телу мајке егоисте, мајке која уништава своје дете, што је дијаметрално супротно од онога што ја заправо јесам - тврди глумица, која је додала да је Радојка приказ праве српске жене која трај

- Апсолутно јесте. Људи воле да се поистовећују са тим ликом. У нашој сржи је та посвећеност породици, деци, унуцима. Српске жене су склоне томе да опраштају, да трпе зарад породице. Нажалост, све је мање тога. Иако сам веома млада разведена, велики сам поборник очувања оног најбитнијег. Радојка је синоним српске мајке, жене, баке. Зато је тако популарна и била је благослов у читавој серији. Радош је тај лик створио према својој мајци, али је ту уткао и судбину своје жене. Мени је та комбинација веома пријала.

(Србија данас)

БОНУС ВИДЕО: