Блогерка по имену Сонет Лауберт дуго је имала проблем са лошом и оштећеном косом, док је размишљала да се ошиша на кратко како би решила проблем. Међутим, експериментисала је и открила трик уз помоћ којег је препородила косу.

У шампон је убацила јефтину намирницу коју свака кућа има, а реч је о соди бикарбони која има вишенаменску примену.

Фото: Профимедиа

 

 

- Шокирала сам се схвативши колико је моја коса почела боље изгледати откад, уместо класичних, користим шампон направљен од сода бикарбоне. Осим што заиста блиста, није изложена штетним хемикалијама којих у козметичким производима с мирисом може бити чак више од 4000, што је застрашујуће. Осим тога, ти шампони уклањају природна уља с власи па га власиште појачано производи, описала је своје искуство.

Блогерка је сама направила шампон од соде бикарбоне, уз врло једноставан поступак. Сода бикарбона се помеша с водом у размери 1:3, значи на једну количину соде иду три воде.

Фото: Профимедиа

 

 

На пример, за косу дужине до рамена довољно је две до три кашике соде. Смеса се нанесе на суву или мокру косу од корена према крајевима и остави 1 – 2 минута, а затим се испере водом.

Потом се испере мешавином сирћета и воде, у размери 1:4. Да би смањила мирис сирћета, иако он брзо испари, Сонет у смесу додаје неколико капи етеричног уља лаванде, рузмарина или менте. Након испирања том смесом још се пусти млаз хладне воде јер она помаже задржати влагу у власима да коса не изгледа суво, осим тога заглађује косу и даје јој сјај.

Фризери често саветују наношење соде бикарбоне, сматрајући да може помоћи у решавању перути. Међутим, није препоручљиво да се сода бикарбона често наноси на косу и теме, већ до 3 пута месечно.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: