Слађа Делибашић рођена је у Косовској Митровици, где се и школовала, а онда је почетком деведесетих дошла у престоницу. Међутим, омладина је овде није дочекала благонаклоно, па је певачица често скривала своје порекло.

- Види овако, кад сам дошла из Митровице баш сам имала велики комплекс, зато што омладина у то време није била као сада "Срби са Косова и Метохије су прави људи" и тако даље, него је било: "Е, ено је она Шиптарка" тако су ме прозивали у школи, мајке ми моје, и онда сам имала баш комплекс. Ја сам стално причала да сам из Никшића кад ме неко пита, пошто ми је тата пореклом из Никшића, а мама Мирјана Марковић из Митровице. Због тих прозивки стално сам говорила да сам из Никшића, и имала сам ту неку аверзију према Митровици. Иначе, деца су у то време баш била катастрофа, кажем ти. "Ено је дошла Шиптарка са Косова!", редовно су говорили. Било ми је тада стварно тешко, плакала сам, лоше сам то подносила - рекла је Слађа.

Фото: М. Лабудовић

 

 

Она је раније говорила о томе да је гроб њене мајке у Косовској Митровици оскрнављен за време немира.

Фото: Душан Мишић

 

 

- Истина је да су Албанци уништили споменик мојој покојној мајци. То је било још кад су доле почели да се дешавају први немири. Она је преминула 1980. године, а споменик је порушен 1999. или 2000. године. Много ме је све то погодило... Ја сам још одавно имала жељу да пребацим њено тело из Косовске Митровице, али ми је свештеник рекао да не треба то да радим. Тако да, остало је тако како јесте... Гроб моје мајке се налази у близини капеле на гробљу. То не може ни да се некако обнови, покушавала сам, али ништа од тога. Половина гробља је уништена, све са српске стране, а са албанске није. Идем сваке године доле, па ћу тако и ове. Годишњица њене смрти је 13. јула. Моја душа је остала тамо с њом. Губитак мајке је највећа бол коју сам доживела у животу. Десет година сам имала кад се то десило - открила је.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: