Како се наводи у саопштењу РИК, поводом тврдњи о наводном физичком нападу који се догодио на бирачком месту у Руском Крстуту, општина Кула Републичка изборна комисија демантује да је до било каквог физичког напада дошло.

Како се додаје, рад на поменутом бирачком месту настављен без прекида, уз присуство свих чланова бирачког одбора.

- Апсурдни су и наводи да се на бирачким местима на Новом Београду и Старом граду врши притисак на бираче, а посебно неосноване и срамне тврдње да је примећен тежак облик изборних неправилности - наводи се.

РИК је још једном подсетио да гласање на свим бирачким местима спроводе бирачки одбори, које, поред сталног састава, чине и представници свих подносилаца изборних листа, којих на бирачким местима има укупно 148.987.

- Након контроле коју је Републичка изборна комисија спровела, утврђено је да на бирачком месту 46, општина Стари град, постоји контролни листић, попуњен у складу са прописима - закључују у РИК.

Према првом пресеку ИПСОС Србија и ЦеСИД - излазност на данашњим изборима у Србији до до 9 часова у Србији је 4,8 одсто грађана, а у Београду 5,1 одсто.

На парламентарним изборима учествоваће 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

Бирачка места отворена су јутрос у 7.00, а затварају се у 20.00 часова.

Сва бирачка места у Србији су отворена на време у седам сати и неправилности око отварања бирачких места није било, изјавио је председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријивић.

Подсетимо, избори 2023 одржавају се нешто више од годину и по дана од претходних парламентарних, градских и председничких избора, који су одржани 3. априла 2022. године. Према подацима Републичке изборне комисије (РИК) коначан број бирача са правом гласа на парламентарним изборима је 6.500.666.

БОНУС ВИДЕО: