Пред вама је један од најкласичнијих гешталт тестова који се користи – Рубенова ваза. Реч је о тесту данског психолога Едгара Рубена из 1915. године, којим је доказао да мозак може да ради само једну ствар у истом трену.

Дакле, када гледате ову слику ваш мозак или види два лица или вазу – немогуц́е је видети оба у исто време. У суштини, ваш ум мора да одлучи која је боја фигура и позадина. Ако претпоставите да је бели део фигура, а црни део позадина, видец́ете вазу. Ако посматрате црни део као фигуру, а бели део као позадину, видец́ете два лица.

То је била основа.

Популарна психологија развила је даље овај тест личности.

Потребно је само да погледате фотографију брзо, и одговорите. И, шта сте прво видели, лица или вазу?

Фото: принтскрин

 

 

Лица

Према тумачењима психолога ви сте екстровертна особа. Оријентисани сте на људе и често се окружени њима. Само је важно да знате да ли сте окружени људима који вам дају или црпе енергију. Осим тога имате симао за детаље. Шира слика некада може да вам промакне. Управо због детаља, лако доносите одлуке.

Ваза

Ако сте прво видели вазу, ви сте себи на првом месту. Више волите да време проводите тако што ћете анализирати себе, него друге. Имате пријатеље, али само неколико њих. Нова познанства су право мучење за вас. Ипак, ви се не замарате детаљима, јако сте спонтани и спремни да некада учините неочекивано, тачније, да промените живот из корена, пише Цитy магазине.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".