Полиција је у понедељак преподне упала у једну вараждинску средњу школу. Ученици трећег разреда остали су затечени када су полицајци током наставе ушли у учионицу и од тројице њихових колега (16, 17 и 18 година) затражили да пођу с њима.

Тројац је уплашено послушао наређење, а полицијски службеници ПУ вараждинске одвели су их у другу просторију, где су већ стигли и њихови родитељи с адвокатима. Њих тројица су осумњичени за конзумацију дроге током наставе, а наводно се ради о конзумацији амфетамина.

Како је саопштила полиција, 18-годишњак је полицијским службеницима добровољно предао прозирну кесицу са садржајем беле прашкасто-гуменасте супстанце која подсећа на дрогу амфетамин масе 1,4 грама, једну белу гуменасту супстанце која подсећа на дрогу амфетамин масе 6,7 грама, дигиталну прецизну вагу и мобилни телефон, пише хрватски Телеграм.

Полицијски службеници су и у понедељак, по налогу Општинског суда у Вараждину, извршили претрес стана и других просторија које користи шеснаестогодишњак, који им је пре претреса добровољно предао једну сасушену гранчицу зелене боје налик на гранчицу биљке индијске конопље, провидну кесу са садржајем осушених зелених биљних материја налик на дрогу марихуану укупне тежине 1,8 грама и један мобилни уређај.

Полицијски службеници су претресли стан и друге просторије које користи седамнаестогодишњак, који је пре претреса добровољно предао кесу у којој се налазила бела прашкаста материја која подсећа на дрогу амфетамин укупне тежине 0,5 грама и мобилни уређај. Сав одузети материјал биће упућен на вештачење, а починиоци ће бити прекршајно процесуирани, кажу у полицији.

БОНУС ВИДЕО: