Министар Селаковић поручио је Марији Јововић је да му је част што је она, као Благојева ћерка, увек била "једна од нас".

- Марија је дала себи задатак да научи добро српски и ми на српском сада разговарамо. Она је отргла од заборава сећања на свог оца, једну невероватну личност наше историје и човека за кога се дуго није знало у Србији и на свим просторима где живи српски народ. Зато мислим да је овим исправљена једна велика неправtда - рекао је Селаковић.

Министар је изјавио и да се нада да ће српске пасоше и држављанства ускоро добити и Маријине две сестре и брат.

Јововић је навела да добијање српског држављанства доживљава не као још једну административну процедуру, већ као симболичан чин.

- Ово држављанство које нам данас додељује Србија, представља и признање Благоју Јововићу као једном од највећих српских хероја, који ће заувек остати у срцима српског народа. Са нама је данас милион душа, милион мученика из НДХ, за које се увек морамо молити - изјавила је Јововић.

Благоје Јововић, рођен 1922. године у Косићу, у Црној Гори, извршио је атентат на Павелића 10. априла 1957. године у Аргентини, пуцавши на њега.

Фото: Википедија

 

Након тога је некадашњи поглавник Независне Државе Хрватске побегао у Шпанију, где је и преминуо од рана задобијених у атентату.

Фото: Википедија

 

БОНУС ВИДЕО: