Стручњаци препоручују практиковање неке барем 2 пута недељно.

Пре свега, на самом почетку, је важно да схватите да је било који тренинг ефикасан само у комбинацији са правилном исхраном.

Које су предности аеробика, трчања и одласка у тератену?

Аеробик се може дефинисати као физичку активност средњег интензитета. Овакви тренингом се потроши доста калорија, али је најлошији избор ако га упоређујемо са тренингом у тертани и трчањем.

Један од главних проблема је недовољна прилагођеност и посвећивање пажње тренера сваком појединцу у групи, док је други проблем одређени лимит који може да се постигне.

Тренери се слажу да аеробик у трајању од 60 минута сагори око 400 калорија.

Трчање је одлична физичка активност, али од начина на који се примењује зависи колико ћете калорија да сагорите.

Фото: Архива Вечерње новости

 

 

Дуготрајно континуирано трчање је активност где је пулс испод границе анаеробног прага односно испод 170 откуцаја у минуту, сигуран али и најлошији начин за смањење масног ткива. Након двадесетак минута бићете у зони сагоревања масти али ће та потрошња бити знатно мања уз већу потрошњу времена у односу на друге типове трчања.

ХИИТ тренинг, је зантно бољи облик тренинга. Представља интервални тренинг који садржи низ краткотрајних интензивних, односно брзих истрчавања након којих обавезно следе периоди активног одмора односно или ходање или спорије трчање.

Студија која је објављена 2015. године каже да 30 минута интервалног ХИИТ тренинга који се добро дозира може заменити 2,5 сата трчања континуираном брзином, у обзир је узета потрошња масти, пост тренажни ефекат и убрзање метаболизма испитаника. У сваком случају, трчање повољно утиче на низ параметара тела и може са успехом практиковати код програма редукције телесне масе.

Тренинг у теретани је одличан за оне особе које желе да изгубе масне наслаге и изграде мишиће, јер постоји могућност индивидуалног приступа сваком вежбачу, писање адекватног програма вежбања као и комбиновање више начина рада и тренинг у више зона оптерећења

Aко је интензитет рада средњи или висок, тренингом у теретани у комбинацији са кардио тренингом можете потрошити и до 1500 калорија за 60 до 90 минута.

(Блиц жена)