- Ноћас, нестао је свет. Рушио се... И срушио. Нисте чули? Не брините,није свакоме. Нисте чули, јер се није догодило вама. Мени је - написала је на Фејсбуку сестра убијеног Далибора Тодоровића из Дубоне.

Кобне вечери, подсетимо, Далибор је седео са двоје другара на клупи у школском дворишту у Дубони, братом и сестром Миланом и Кристином Панић, кад је наишао осумњичени Урош Б. и без икаквог мотива пуцао у њих. На том месту где су страдали освануо је мурал.

Фото: Д. Миловановић

 

Фото: Н. Скендерија

 

Седам месеци од страдања сина и ћерке обележио је и Саша Панић, који је прво објавио Миланову и Кристину фотографију кад си били деца, а онда и видео са њиховим фотографијама уз песму "Кад би знали како ми је".

Фото: Д. Миловановић

 

Далибор, Милан и Кристина убијени су у Дубони, а шесторица младића убијено је у Малом Орашју исте вечери. Последња жртва био је Петар Митровић који је преминуо касније у болници и после лавовске борбе, није успео да се спасе.

Фото: Ј. Д. Љ.

 

- И једнога дана све речи стану, а живот изгуби сваки смисао.Тишина, туга, сузе и бол постану само живот твој. Где нам је нада, вера у даља јутра и ново сутра. Једнога дана време стане, а са временом непомично стојимо и ми - написала је Петрова мајка.

Истрага у овом случају је завршена и оптужница против Уроша Б. је подигнута, а њоме је затражена максимална казна затвора за њега. Међутим, то је казна од 20 година затвора јер је Урош Б. у тренутку извишења монструозног кривичног дела имао 20 година, што је по нашем закону максимална казна за све који нису навршили 21 годину.

Адвокат Стефан Стефановић, који заступа шест породица убијених, објаснио је раније да би убица требало да буде осуђен на неколико доживотних казни затвора, као у Америци, али да то, нажалост, није могуће.

Фото: Н. Скендерија

 

- Истрага је вођена како треба, испоштовани су временски рокови, испитани сви сведоци. Оптужница је подигнута и породице оштећених су задовољне свиме, па и тиме да му је запрећено максималном казном затвора, међутим, 20 година је мало, али то није нешто на шта тренутно можемо да утичемо ми, као ни тужилаштво - рекао је раније Стефановић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: