Познати глумац Миленко Заблаћански годинама је био веома посвећен глуми и породици, која му је била најважнија на свету. То је доказао и када је тог кобног дана одлучио да супругу Снежану и млађег сина Николу пошаље са Златибора аутобусом кући.

Фото: В. Данилов

 

 

Трагедија која је задесила породицу Заблаћански, када је глумац доживео тешку саобраћајну несрећу на путу Златибор - Београд. 

Како су тада медији писали Миленко је са породицом био на одмору у селу у близини Златибора, када су добили вест о смрти Снежанине тетке. Услови за вожњу су били тешки, па је Миленко одлучио да сина и жену пошаље аутобусом, а он да се врати колима.

Чини се да је та одлука коју су донели заправо била спас за све, осим Миленка. Он је 5. јануара  доживео несрећу када је аутомобил марке "Мерцедес" проклизао и ушао у супротну траку ударивши директно у глумчев аутомобил.

 

 

Миленко је смештен у ужичку болницу, где је пар дана провео у коми.

Када се није пробудио после неколико дана, пребацили су га у ВМА у Београду, где је 22. јануара преминуо услед повреда, након чега је сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Иза Миленка је остала супруга и два сина, од којих једног, Ивана Заблаћанског веома добро знате из бројних домаћих остварења, док је други потпуно анониман.

 

 

У питање у Никола Заблаћански, момак који се бави анимацијом и живи у Београду. Када је као дечак добио свој први компјутер био је занесен игрицом Хероес ИИИ.

У тренуцима када је био одвојен од свог рачунара потребу за уживањем у лепо илустрованом артстyле-у је надоместио цртањем и креирањем сличица кроз које је причао своју причу – што је данас, много година касније, након завршеног Факултета примењених уметности у Београду на смеру Анимација, постала професија која му испуњава свакодневицу.

Фото: Фејсбук принтдскрин/Archangel Digital

 

 

Никола не воли да се ескпонира јавно, али свој уметнички стил описује као смешан, доста интензивно обојен и померен. Никола кроз своје радове исказује свој карактер.

БОНУС ВИДЕО: