Како су медији тада преносили, из супротног правца наишао је аутомобил марке ''Мерцедес'' који је проклизао у супротну траку, те је дошло до директног судара.

Глумац је тада био смештен у ужичку болницу, али се неколико дана није будио из коме па је пребачен на ВМА у Београд. Нажалост, преминуо је 22. јануара и сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Фото: В. Данилов

 

 

Познати глумац био је на одмору са супругом Снежаном и сином Николом у викендици близу Златибора, а зимовање им је прекинула вест о смрти Снежанине тетке, те је породица морала да се врати за Београд. Међутим, уместо да се сви врате аутомобилом којим су и дошли, Миленко је ноћ пре несреће, због лошег времена, остатак породице послао за Београд аутобусом и одабрао да се сам врати аутомобилом и тако супругу и сину спасио живот.

- Био је заиста посебан човек због чега се сваког дана захваљујем Богу што сам са њим провела 20 година живота. Умео је да насмеје, врати снагу. Био је борац, вредан и одговоран човек. Ту смо негде слични. Зато се и трудим да задржим снагу, јер знам да у супротном он то не би одобравао. Он се не би предао. Борио би се за децу. Какав је он заправо говоре његови пријатељи који су уз нас - рекла је раније његова супруга, Снежана Весковић-Заблаћански, балерина и костимографкиња Позоришта на Теразијама.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Снежана и Миленко имају два сина, млађег Николу и старијег Ивана, који је наследио очев таленат и упустио се у глумачке воде.

- Када је Миленко погинуо, имао сам 18 година и већ желео да упишем ФДУ. Тата и мама водили су ме често као клинца у позориште. Сећам се да сам волео да седим поред портирнице, у колима из "Бриљантина". Ето, данас играм у тој представи... Верујем да сам од оца наследио професионалан однос према послу. Никад не касним, увек сам у "ниском старту" пред пробу или представу. Иначе, тату сам посебно волео да гледам као Џорџина у "Срећним људима", на Теразијама у "Херојима" - рекао је својевремено Иван.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: