Бирајте исток: Ако имате могућности, увек аутомобил паркирајте тако да предњи део буде окренут на исток. Тако ће први јутарњи зраци полако отапати лед на ветробранском стаклу.

Помажу алкохол и сапун: Направите течност за одлеђивање стакала коју ћете ујутру само попрскати по леду. У боцу ставите литар алкохола, децилитар воде и 1 чајну кашику детерџента за прање судова. Добро промућкајте. Постоји још један рецепт - сипајте у боцу с распршивачем алкохол и воду у размери 2:1 (две трећине алкохола и трећина воде).

Заштитите браве од леда: Ту помаже WД40. Ушприцајте га у браве на аутомобилу и неће се заледити преко ноћи.

Да се врата не заледе: Врло је једноставно, све што треба да урадите је да премажете гуму око врата аутомобила неком масноћом. То може бити глицерин, вазелин, јестиво биљно уље итд. Урадите то чим изађете из возила како бисте наредно јутро без проблема отворили врата.

Чарапе на брисаче: Да, добро сте прочитали. Навуците старе чарапе на брисаче како их ујутру не бисте нашли "залепљене" за залеђено стакло. Или, једноставно их дигните да не стоје на стаклу, па се неће ни залепити.

Заштита за ретровизоре: Спољни ретровизори на аутомобилу неће се заледити ако на њих ставите пластичне кесице. Можете да их обмотате и гуменом траком.

Ставите картон на стакла: Ово је одличан начин превенције да се стакла на ауту уопште не заледе који возачи често користе. Уместо картона можете да ставите и стари пешкир.

Осим тога, можете да направите и спреј за отапање леда. Сипајте у боцу с распршивачем мешавину алкохола и воде у размери 2:1 (две трећине алкохола и трећина воде). Пошприцајте по залеђеним деловима - по брави, ивицама врата, стаклима. Лед би убрзо требао да ослаби и врата ћете лакше отворити. Возило је могуће одледити и мешавином хладне воде и соли. На литар воде ставите кашичицу соли, промућкајте да се со истопи па пажљиво прелијте залеђене површине - ивице аутомобилских врата и кваке.

(ИНФорум)

БОНУС ВИДЕО: