Ирфан Менсур је имао озбиљну здравствену кризу пре десетак година. Глумац је доживео инфаркт, после којег је подвргнут операцији и уграђена су му три бајпаса.

Фото: Предраг Митић

 

Мада је тада, како каже, мислио да му се ближи крај, не плаши се смрти, јер за собом "оставља три сина". Двојица су рођена у браку са Срном Ланго, док је трећи њен син из првог брака.

Данас је Ирфан потпуно здрав човек по ономе што показују лабораторијске анализе крви и лекарски прегледи на које редовно одлази сваких три-четири месеца. А успео је  да се избори с корона вирусом.

Фото: Алекса Станковић

 

"Мој доктор куца у дрво, па и ја куцнем", казао је глумац у емисији Јутро на Првој. "Сваког јутра и сваке вечери пијем лекове, придржавам се свих лекарских упутстава.

Људи којима се овако нешто догоди треба да наставе да живе нормално као да се ништа није десило, уз потпуно поштовање свих лекарских препорука", каже глумац.

Он воли да пореди своју операцију са генералном поправком аутомобила. "Као да сте кола одвезли код мајстора, после тога све ради", шали се Ирфан. "Сад су као нова."

Исхрану није морао да мења, јер ни раније није јео масну или прејако зачињену храну какву лекари не препоручују. Међутим, престао је да пуши. Он каже да је заправо "остао пушач", јер нечим мора да запосли руке у сваком тренутку.

"Сад ми не требају цигарете и не недостаје ми укус дувана", каже Менсур. Да би запослио руке, набавио је бројаницу и она му је сада стално међу прстима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".