Хотели пуни ескорт дама, тајни послови са наркотицима и дивље, раскалашне забаве - ово није сцена из неке серије смештене у Лас Вегасу, већ слика и прилика тајног подземља и ноћног живота у Абу Дабију. Док се остатку света престоница УАЕ представља као строга и исправна, са забраном на практично све "неморално", од псовки до сексуалних послова (а обе ствари могу да вас сместе иза решетака), иза затворених врата у овој арапској метрополи крије се тајна сцена за богате и славне.

Абу Даби је дом за више од 24.000 милионера, а са просечном платом од 5.200 евра месечно, ово је један од најбогатијих градова на свету. Није ни чудо што се у њега сваке године сјати море познатих фаца из целог света, а то је посебно случај током Велике награде у Абу Дабију, годишње трке Формуле 1. Тада спонзори плаћају богате суперзвезде попут Криса Хемсворта, Наоми Кембел, Кањеа Веста, Пријанке Чопре и многих других, те огроман број инфлуенсера и девојака славних спортиста долазе да посете овај град и уживају у раскошним журкама.

Влада је уложила милијарде евра да од ове трке направи незабораван догађај за своје познате (и плаћене) госте - улаже се преко 600 милиона евра годишње за провод на овом догађају. Али хотели са пет звездица и раскошни клубови не служе само за ђускање из скуп шампањац. Паралелно са луксузом и бљештавим светлима Абу Дабија, одвија се један сасвим другачији живот иза затворених врата - у баровима и клубовима за чије постојање обичан туриста никада не сазна.

Фото: Профимедиа

 

 

Један менаџер за односе са јавношћу који је живео и радио у Абу Дабију, испричао је за британски "Тхе Сун" како изгледа тај перверзни, прљави свет који већина не упозна. "Са правим контактима и много новца у Абу Дабију ништа није забрањено", каже он.

- Видећете неке од најлепших жена на свету како се забављају у скупим баровима, саме или групама, али сви знају да оне имају цену. Ултралуксузни, а притом супер дискретни хотели, савршено су место да упознате проститутку високе класе ако је то оно што желите. Хотели су препуни тих жена и оне вам се нуде, чак и ако сте у друштву супруге. Веб локације нуде прелепе жене за 150 фунти на сат. Све је то широко распрострањено, али толико дискретно да не схватате да јесте - прича овај менаџер.

Емирати су чувени по ригорозним законима, па тако врло лако можете завршити у затвору или платити папрене новчане казне, ако вас ухвате чак и са минималном количином дроге. Прошле године је једна жена чак осуђена на смрт након што је у њеном стану у Абу Дабију пронађено пола килограма кокаина. Ипак, некада строги закони против наркотика полако се попуштају, па како вас ухвате са илегалном супстанцом, а то вам је први пут, неће вас послати у затвор, преноси "Тхе Сун".

Фото: Профимедиа

 

 

- У Абу Дабију теже је набавити дрогу него на другим местима, али и даље може да се среди ако познајете праве људе - каже инсајдер и додаје да се на тајним форумима чак деле бројеви телефона људи који могу да набаве забрањене супстанце.

Неограничени алкохол нестане од четири поподне

Иако се алкохол у Абу Дабију служи само у хотелима, баровима или ресторанима, има га веома много. На овогодишњем Гран Прију пијани гост изазвао је хаос и масовну тучу на стази, а посетиоци су чак бацали и стаклене флаше једни на друге.

- Викендом скоро сваки ресторан и хотел припрема раскалашне бранчеве где се плаћа између 50 и 500 фунти за сате и сате неограничене конзумације хране и алкохола. Много људи покушава да им се тај новац исплати па испијају што могу више пива, вина, коктела и жестине, а често се готово сав алкохол потроши већ до 16 часова - каже инсајдер.

Неписано правило које сви поштују

Узимање дроге и састајање са ескорт дамама у јавности је апсолутно незаконито, али у Емиратима оштри закони о клевети у пракси значе да се већина радника плаши да пријави било шта лоше. Пресуда за клевету подразумева и до две године затвора, тако да није изненађење што локално особље не пријављује никакве нелегалне радње.

Фото: Профимедиа

 

 

- Особље у баровима и хотелима ни не сања да проговори иједну реч о муштерији, а строги закони о приватности и клеветама значе да људе не оговарају друге превише. Снимање фотографија некога ко се лоше понаша апсолутно је забрањено и може вас довести у озбиљне проблеме са полицијом - каже менаџер са адресом у Абу Дабију.

Да Абу Даби постаје нови Дубаи најбоље показује статистика - прошле године га је посетило 18 милиона људи, док је њих 14, 6 милиона слетело у Дубаи. Притом, богаташи и славне личности све чешће бирају Абу Даби како би уживали у луксузу и гламуру.

- Људи мисле да је Абу Даби миран, конзервативан пустињски град, супротност његовом хедонистичком брату Дубаију. Град напорно ради на томе да заштити свој имиџ луксузног места погодног за породице, али ако загребете испод површине, алкохол и раскалашност никада нису далеко од вас - закључио је извор са лица места.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: