- Наоблачење са кишом, падом температуре и појачаним северозападним ветром које је захватило север Војводине у наредна два сата ће се премештати ка Срему, Бачкој и Банату - стоји у РХМЗ најави.

Данас натпросечно топло, сутра осетно хладније
Како су метеоролози најавили, данас (02.12.) ће се задржати ветровито и натпросечно топло време са дневном температуром од 19 до 24 °С, у Тимочкој Крајини хладније, око 8 °С.

Пролазно наоблачење са слабом кишом после подне захватиће северне, западне и југозападне, а увече и ноћу прошириће се и на остале пределе наше земље. Ветар ће бити у скретању на северозападни, а температура у осетном паду.

Током ноћи пад температуре и киша

Током ноћи између суботе и недеље са падом температуре киша ће прећи у слаб снег понегде у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије, а слаб снег је током јутра могућ понегде и у нижим пределима западне и цетралне Србије.

У недељу (03.12.) осетно хладније са максималном температуром од 3 на северу до 9 °С на југу земље.

Нагла промена времена удара на здравље

Метеоролог Иван Ристић упозорио је да нагле промене времена, посебно оне које ће се десити током ноћи и сутра, могу веома неповољно да утичу на здравље грађана. Децембар је почео са правим летњим температурама, имали смо чак и тропску ноћ, а ђеновски циклон доноси нам и нове промене, рекао ме метеоролог Иван Ристић.

Детаљније о томе како нагле промене времена утичу на здравље прочитајте у нашем одвојеном тексту.

БОНУС ВИДЕО: