Певача Славка Бањца неко време нисмо имали прилике да видимо, јер је морао да се повуче са сцене. Разлог за то је, према његовим речима, доста мрачан. Изгледа да је пред њим био ултиматум који су му дали неки "опасни" људи, али никада није откривао детаље, пренели су домаћи медији. Бањац је нагласио, да када би испричао целу истину о свом повлачењу са сцене - "Србија би горела", па том изјавом заинтиргирао јавност.

Фото: Јутјуб принтскрин/Slavko Banjac

 

 

Због његовог изненадног нестанка 1995. године, на врхунцу каријере, причало се да му је лице унакаженоу саобраћајној несрећи, а Бањац је то порекао. У тренутку своје највеће популарности често је наступао са Весном Змијанац, са ком је и снимио велики хит "Ја имам неког а ти си сам". Весна је остала прави пријатељ и штитила је његову безбедност.

Певач се у јавност вратио тек недавно, и тада признао да је био присиљен да се одрекне каријере услед озбиљних претњи како би сачувао свој живот, али и безбедост своје породице, иако је музика била једино чиме је икада желео да се бави.

Фото: Јутјуб принтскрин/Vesna Zmijanac

 

 

- Није то мој хир био што сам се повукао из музике, то је нешто што ја више нисам могао да контролишем, а живот је био у питању, мој и моје породице, тако да у том тренутку није било компромиса. Знам да сам чист као суза, али жеље неких тамо људи се нису уклапале с мојим животом, а ја сам само желео да певам - додао је Бањац за Курир.

Иако се није огласила овим поводом, многи мисле да је Весна све знала и штитила колегу, јер му другачије није могла помоћи. Он признаје да се њих двоје често чују и причају и да сада у плану имају и нову сарадњу, пошто им је хит који су снимили пре деценије година постао евергрин.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Slavko Banjac Official

 

 

Славко је на естради био активан свега десетак година и за то време снимио чак шест албума. У тим данима био је веома популаран међу девојкама, а причало се да је био у великој љубави са сестром прослављеног ватерполисте са којом је добио дете. Син је завршио физику, мастер и докторске студије са оценомдесет, са оцем је сада у добрим односима, али и даље носи презиме мајке, угледног кардиолога.

БОНУС ВИДЕО: