Полиција у Филаделфији трага за затвореником који је јуче побегао из затвора, удаљивши се са свог задатка који је обављао у затворском воћњаку. Како пише АБЦ Неwс, то је четврти бег из градских затвора ове године.

Ђино Хагенкотер (34), који је служио казну због оптужби за крађу и провалу, радио је у воћњаку на подручју североисточне Филаделфије у четвртак мало пре поднева када је један од чувара који му је додељен дао допуштење да оде у тоалет, рекла је Бланш Карни, комесар Филаделфијског одељења.

Продужили му боравак у затвору

Након што се Хагенкотер није вратио, чувар је проверио тоалет, али га није било, саопштила је полиција. Хагенкотер се попео на ограду, прошао кроз градско санитарно двориште поред затвора, скинуо комбинезон и последњи пут је виђен на видео снимку како хода улицом, рекао је заменик комесара полиције Френк Ваноре. 

Ваноре је рекао да Хагенкотер "нема опасну прошлост", али су званичници упозорили да му не треба прилазити и позвали свакога ко га види да позове полицију. Хагенкотер је требало да буде пуштен из оближње поправне установе Риверсајд у прелазни програм у четвртак. Међутим, званичници су отказали трансфер након што су сазнали да чека оптужбе за крађу у предграђу Бакс округа и обавестили га да ц́е наставити да служи казну у Риверсајду до априла, рекла је Карни.

Четврто бекство ове године

Она је додала да званичници верују да је то утицало на његову одлуку да побегне. Он је четврта особа која је ове године побегла из притвора у Филаделфији. У мају су два мушкарца, укључујуц́и једног оптуженог за убиство, побегла из индустријског поправног центра у Филаделфији провлачец́и се кроз рупу у огради. Жена је накратко побегла из истог затвора у септембру прескочивши две ограде прекривене жилет жицом.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: